Posiyonluk Çikolata Kaplı Pasta
Posiyonluk Çikolata Kaplı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un (siz yinede denetimli ekleyin markadan markaya fark eder)
- Krema için 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti (isteğe bağlı yarım paket krema koyulur ben koydum )
Kaplamak için;
- 200 gram sütlü çikolata
Süslemek için;
- 80 gram beyaz çikolata
Posiyonluk Çikolata Kaplı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı 1. yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır köpürene kadar daha sonra süt sıvı yağ eklenir. Çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ,kakao ,un eklenir, tekrar çırpılır.
- Fırın tepsisine kekin hamuru dökülür 170 derecede pişirilir. Soğuması için kek bir kenara alınır.
- Kremayı da yapalım tüm gereçler tencereye alınır daima karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir. Yarım paket kremada eklenir. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
- Kek ve krema yapıldıktan sonra kek yuvarlak kalıplarla hal verilir. Çikolata kaplamak için çikolatayı benmari yolu eritilir. (silikon 12 li kek kalıbı kullandım ben)
- Çikolatayı kalıba döküp fırca yardımıyla sürülür donması için dolaba kaldırılır bu süreci iki kere tekrarlanır kalıptan kolay çıkması için.
- Çikolatalı kalıba krema sıkılır üstü keklerle kapatılır dondurucuya tekrar koyulur düzgünce çikolatalar donsun donduktan sonra dikkatli bir formda kalıptan çıkarılır kenarlarına çikolata sosu sürülür ceviz kırıntıları ile kaplanır.
Not:22 tane yuvarlak kek çıkıyor 12 tane adeti için 200 gram çikolata kullandım şayet hepsini yapacaksanız 2 katına çikolatayı arttırmanız gerek.
Posiyonluk Çikolata Kaplı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















