Poşe Ayva Tarifi

Poşe Ayva Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 750 gram şeker
  • 1 kök tarçın
  • 5- 6 adet karanfil
  • 1 limon suyu

Poşe Ayva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvalarınızı soyup 1 limon suyu sıktığınız geniş bir kabın içine çekirdeklerini çıkarmadan koyun.
  2. Tüm ayvaları soyduktan sonra bir tencereye ben döküm kullandım yeniden çekirdeklerini çıkarmadan koyun .
  3. Tarçın ve karanfilide ekleyin üzerine şeker dökün ve yağlı kağıt kapatıp kapağınıda kapatın ocağa koyun.
  4. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte 2 ,5 saat pişirin.
  5. Altını kapatın kavanozlara koyup 1 ay boyunca istediğiniz vakit çıkarıp yiyebilirsiniz.
  6. Şekerin tadını kesmesi için süzme yoğurt yatağında fındık badem yahut cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Poşe Ayva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani
Çilekli Cheesecake
Mısır Ekmeği (Meşhur Balıkçının Birebir Aynısı)
Az Malzemeli Çiğ Köfte
Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif)
Çilekli Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |