Poşe Ayva Tarifi

Poşe Ayva Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet ayva
- 750 gram şeker
- 1 kök tarçın
- 5- 6 adet karanfil
- 1 limon suyu
Poşe Ayva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvalarınızı soyup 1 limon suyu sıktığınız geniş bir kabın içine çekirdeklerini çıkarmadan koyun.
- Tüm ayvaları soyduktan sonra bir tencereye ben döküm kullandım yeniden çekirdeklerini çıkarmadan koyun .
- Tarçın ve karanfilide ekleyin üzerine şeker dökün ve yağlı kağıt kapatıp kapağınıda kapatın ocağa koyun.
- Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte 2 ,5 saat pişirin.
- Altını kapatın kavanozlara koyup 1 ay boyunca istediğiniz vakit çıkarıp yiyebilirsiniz.
- Şekerin tadını kesmesi için süzme yoğurt yatağında fındık badem yahut cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Poşe Ayva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







