Portakallı Yumuşacık Kek

Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (orta büyüklükte)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 portakalın kabuğu (rendelenecek)
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (2 portakaldan elde ediyoruz)
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin

Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Portakal kabuğu rendesini ek edip 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Böylece portakal aroması uygunca yerleşecek.
  3. 2 portakal suyunu ek ediyoruz. Akabinde süt ve yağı ekliyoruz. Uygunca birbirinin içine geçince un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip bitiriyoruz.
  4. Kek kalıbınızı yağladıktan sonra isteğe bağlı halde irmik serpebilirsiniz. Kekin kolay çıkmasını ve kıyırlık sağlar. Portakallı olacağından eti cin tadını alacaksınız 😊
  5. 170 derece fırında 35 dakika fansız ayarda denetimli halde pişiriyoruz. Kokusuna bayılacaksınız 😊

Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Muhallebi
Bahar Pilavı (Enginarlı)
Taze Kayısılı Sütlü Muhallebili Kup
Profiterol
Kelle Paça Çorbası
Viral Olan Yumuşacık Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |