Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet pırasa
- 2-3 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı kırık pirinç
- 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası( biber salçasıyla karışık olabilir)
- 10 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 kesme şeker
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığımız soğanı halka biçiminde doğradığımız havucu tencerenin içine alalım zeytin yağıyla birlikte soteleyelim.
- Salçasını ekleyelim.
- Yıkadığımız doğradığımız pırasayı da tencerenin içine koyup kavurmaya devam edelim.
- Portakal suyunu pirincini ve üzerine hafif geçecek kadar suyunu ek edelim.
- Tuzunu ve kesme şekerini koyup tenceremizin kapağını kapatalım.
- Pırasalar pişene kadar kaynatmaya devam edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌷🌷🌷.
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




