Portakallı Tart Kek

Portakallı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 400 ml taze sıkılmış portakal suyu (1 kg portakal)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

Portakallı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek için yumurta ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpalım. Gerisinden süt, sıvı yağ ekleyelim daha sonra unu eleme kabına alalım üzerine kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek eleyerek kek harcımızı tamamlayalım.
  2. Portakal jölesi için 1 kg portakalın suyunu sıkıp 2 su bardağı suyunu alıp tencereye alalım şekeri ve nişastayı ekleyip ocağa alalım karıştırarak kaynatalım.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  4. Kekin birinci sıcaklığı çıkınca hafif bir sütle ıslatalım (kuru olmasın) daha sonra ılıyan jöleyi tart kekimizin ortasına dökelim. İsteğe nazaran süsleyelim.

Portakallı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Kebab Tadında Sebzeli Köfte
Nefis Ciğer Dürüm
Mantar Burger
Ayva Tatlısı
Bebek Sebze Çorbası +1
Kabak Reçeli (Kireçsiz)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet