Portakallı Tart Kek

Portakallı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 400 ml taze sıkılmış portakal suyu (1 kg portakal)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Portakallı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için yumurta ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpalım. Gerisinden süt, sıvı yağ ekleyelim daha sonra unu eleme kabına alalım üzerine kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek eleyerek kek harcımızı tamamlayalım.
- Portakal jölesi için 1 kg portakalın suyunu sıkıp 2 su bardağı suyunu alıp tencereye alalım şekeri ve nişastayı ekleyip ocağa alalım karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Kekin birinci sıcaklığı çıkınca hafif bir sütle ıslatalım (kuru olmasın) daha sonra ılıyan jöleyi tart kekimizin ortasına dökelim. İsteğe nazaran süsleyelim.
Portakallı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

