Portakallı Sütlü Tatlı

Portakallı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya

Portakal sosu için;

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • Yarim su bardağı şeker

Portakallı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme kabinizin içine sütü ,şekeri ,nişasta ve unu koyup güzelce karıştırınız.
  2. Sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  3. Vanilyayı ekleyip güzelce karıştırınız kaselere bölünüz ve kenara alınız.
  4. Sonra portakalları sıkıp içine yarım su bardağı şeker ve nişastayı, ekleyip karıştırınız ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  5. Sonra kaşıkla muhallebinin üzerine yayınız ben portakal şam fıstığı ve gülle süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Not; daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Portakallı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Fıstıklı Pilav
Kayseri’nin Meşhur Pöç Tandırı
Yaban Mersinli Brownie
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Ceviz Kurabiye
Zeytinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |