Portakallı Muhallebi

Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk portakal (1 su bardağı portakal suyu çıkacak)
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Portakal kabuğu rendesi

Portakallı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalın kabukları rendelenip suyu sıkılır ve 1 su bardağı portakal suyu elde edilir.
  2. Bir tencereye süt, portakal suyu, şeker, un,nişasta ve yumurta sarısı ve portakal kabuğu eklenerek daima karıştırılır.
  3. Zerdeçal,vanilya ve tereyağ eklenip tekrar karıştırılır ve kaynayınca kaselere dökülür. Afiyet olsun 😋.

Portakallı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Ve Nektarin İle Dondurma
Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi
Karnıyarık
Havuç Taratoru Bir De Böyle Deneyin
Poğaça
Balık Köftesi
Hdabla | © 2025 |