Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 portakal rendesi
- 1 portakal suyu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3-5-4 su bardağı un (kontrollü ekle)
Üzeri için;
- Portakal dilimleri
- Eritilmiş çikolata
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalları dilimleyelim bir peçete yardımı ile fazla suyunu alalım.
- Diğer yandan tüm materyalleri bir kaba alıp hamuru yoğuralım .
- Genişçe açalım ve 2 cm daire biçiminde keselim.
- Tepsiye aldığımız hamurun üzerine portakalları koyalım ve bir bardak yardımı ile portakalları sabitleyelim.
- Ardından 180 derece fırında azamî 12 dakika pişirelim.
- Benmari yöntemi erittiğimiz çikolataya batırıp yağlı kâğıt üzerine koyalım ve donmasını bekleyelim. Afiyet olsun 🌺.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






