Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un (gerekirse ekleyebilirsiniz )
Üzeri için;
- 2 adet portakal
- Benmari eritilmiş çikolata
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarin, yumurta ,vanilya ve pudra şekerini kabımıza alıp yoğuruyoruz( bu evrede isterseniz portakalın kabuklarını rendeleyip koyabilirsiniz çok hoş oluyor ).
- Unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz, hamurumuz toparlanıp kulak göğsünden biraz sert olduğumda iki yağlı kağıt ortasında ortalama 1 cm kalınlık olacak biçimde merdane yardımıyla açıyoruz .
- Daha sonra portakalımızın boyutuna nazaran bardak yardımıyla biçimler veriyoruz .
- İnce ince kestiğimiz portakallarım suyunu peçete yardımıyla alıp kalıptan çıkardığımız kurabiyelerin üzerine yerleştiriyoruz .
- Önceden kattığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar (değişiklik gösterebilir ) pişirip benmari metodu (buharda) eritilmiş çikolatamıza bayırı yağlı kağıt üzerine alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Afiyet olsuuuun🎀.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
