Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 3-4 tane ince kabuklu portakal
  • 160 gram sütlü çikolata

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri bir kaba alıp yoğuralım.
  2. Hamurumuzun sert olmamasına dikkat edelim.
  3. Kestiğimiz potakalları peçete ile suyunu alalım.
  4. Hamuru yuvarlak açıp bardak yardımı ile form verelim üzerine ince kestiğimiz potakalları koyalım.
  5. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra benmari adabı eritmiş olduğumuz çikolata 🍫 daha sonra hindistan cevizine bulayalım.

Deneyenlere afiyet olsun. 😊

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemal Paşa Tatlısı Tam Ölçüsü
Ahududulu Kurabiye
Yulaf Krep
Lotuslu Cookies
Fıstıklı Muzlu Dondurma
Kıymalı Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |