Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3-4 tane ince kabuklu portakal
- 160 gram sütlü çikolata
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri bir kaba alıp yoğuralım.
- Hamurumuzun sert olmamasına dikkat edelim.
- Kestiğimiz potakalları peçete ile suyunu alalım.
- Hamuru yuvarlak açıp bardak yardımı ile form verelim üzerine ince kestiğimiz potakalları koyalım.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra benmari adabı eritmiş olduğumuz çikolata 🍫 daha sonra hindistan cevizine bulayalım.
Deneyenlere afiyet olsun. 😊
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
