Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı ( beyazı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 bardak un

Üzerine için;

  • Yumurta beyazı

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağını, yumurta sarısını güzelce karıştırınız.
  2. Ardından portakal suyu ve şekeri ilave edip biraz çırpınız.
  3. Sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesi ek edilir. Güzelce karıştırılır.
  4. Yavaş yavaş unu ek edilir yoğurulur, bu esnada kabartma tozu ek edilir.
  5. Normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olmalıdır.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın istediğiniz halleri verebilirsiniz.
  7. Üzerine yalnızca yumurtanın beyazını sürülür.
  8. İsteğe nazaran şeker serpilir,ben kullanmıyorum tanımı deneyen olursa isterseniz serpilir.
  9. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 15- 20 dakika.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Lokumu
Havuç Mezesi
Çikolatalı Cupcake
Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası
Yulaflı Kurabiye (Sağlıklı Atıştırmalık)
Hdabla | © 2025 |