Portakallı Kurabiye
Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı ( beyazı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 bardak un
Üzerine için;
- Yumurta beyazı
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağını, yumurta sarısını güzelce karıştırınız.
- Ardından portakal suyu ve şekeri ilave edip biraz çırpınız.
- Sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesi ek edilir. Güzelce karıştırılır.
- Yavaş yavaş unu ek edilir yoğurulur, bu esnada kabartma tozu ek edilir.
- Normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olmalıdır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın istediğiniz halleri verebilirsiniz.
- Üzerine yalnızca yumurtanın beyazını sürülür.
- İsteğe nazaran şeker serpilir,ben kullanmıyorum tanımı deneyen olursa isterseniz serpilir.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 15- 20 dakika.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








