Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarın su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardaktan 2 parmak az toz şeker
  • 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Toz şeker

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozunu onu denetimli bir halde ekleyelim.
  3. Normal kurabiye hamurlarından biraz daha yumuşak olması gerekiyor.
  4. Hazırladığımız kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar haline getirip evvel yumurta akına sonra şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  5. 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Dışı çıtır çıtır içi yumuşak kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun 😋

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Yağlı Bamya Kızartması
Patatesli Börek
Çiçek Kurabiye
Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu)
Tahinli Unsuz Ekmekler
Ağlayan Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |