Portakallı Köstebek Pasta
Portakallı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 6 yemek kaşığı labne
- 1 paket krema
- 1 paket toz krem şanti
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Portakal sosu için;
- 1.5 su bardağı portakal suyu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakal sosunu yapmakla başlayalım tencereye 1. 5 su bardağı portakal suyu nişasta şeker katıp çırpıcıyla çırpalım.Pişen sosun altını kapatalım.
- Üstüne streç çektim ben kabuk tutmasın diye soğumaya bırakalım.
- Kek imali içinde yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım sütü yağı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Portakal kabuğu rendesi kabartma tozu vanilya da ekleyelim son olarak unu ekleyelim ben fırın tepsisinde yaptım hamuru fırın tepsine döküp pişirelim 170 derecede.
- Kreması içinde tüm gereçleri ekleyip mikserle güzelce çırpalım buzdolabında kremayı bekletelim.
- Kek için yuvarlak apartla kesip yuvarlak form verelim ( bardakta kullanabilirsiniz yuvarlak biçim için).
- Yuvarlak kekleri sütle ıslatalım daha sonra krema sıkalım orta kısmını boş bırakılım boş kısma da portakal sosunu ekleyelim.
- Tekrar krema ekleyip sosu kapatalım kalan kek kırıntılarını rondodan geçirelim kekleri kırıntılarla kapatalım.
Portakallı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














