Portakallı Kolay Magnolia
Portakallı Kolay Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Portakal sosu için:
- 1.5 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 1 paket çikolatalı puding
- 3,5 bardak süt
Portakallı Kolay Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 5 dk çırpalım. Süt ve sıvı yağ ekleyelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu hazır hale getirelim.
- Kek hamurunu her tarafını yağladığımız kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılan fırında ortalama 180• 15 20 dk pişirelim.
- Fırına nazaran müddet farklılık gösterebilir, denetimli olalım.
- Sonra küçük bi tencerede klasik halde puding pişirip soğumaya alalım.
- Portakallı sos için;portakalların suyunu sıkalım. Ortalama 1, 5 bardak portakal suyu elde etmiş olmalıyız.
- Nişastayı yarım su bardağı suda çözelim.
- Tencerede portakal suyu, nişasta-su karışımı ve şekeri kaynatalım.
- Kaynayıp kıvamı yoğunlaşınca limon rendesi ekleyelim. (dilerseniz eklemeyebilirsiniz. ).
- Ocaktan aldıktan sonrada vanilya ekleyelim.Biraz soğumaya bırakalım.
- Kek piştikten sonra soğuyunca elimizde ufalayıp kuplara paylaştırın sonra uzerlerine çikolatalı puding koyalım en üstte de hazırladığımız jöle kıvamında olan portakallı şoktan orta kısmına fotoğraftaki üzere bırakalım isterseniz kenarlarına boşluk olan yerlere süs olarak hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
- Ben kalıptan çıkarken dağılan kekim sayesinde bu tanımı uyarladım sizler hazır keklerle de yapabilirsiniz afiyet olsun 🎀.
Portakallı Kolay Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






