Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 80 gram şeker (yarım çay bardağından bir tık fazla)
- 80 cl süt (yarım çay bardağı)
- 50 cl sıvı yağ (yarım çay bardağı)
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 portakal ve suyu
- 150 gram un (1,5 su bardağı)
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Sütü ve yağı ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Portakal suyunu rendesini ekleyelim.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında içi pişine kadar pişirelim.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






