Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Yarım portakal suyu
  • 1 su bardağı toz şeker

Portakal sos için;

  • 1 portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakalı dilimliyoruz yumurta şeker ve yağı koyup hepsini blendırdan geçiyoruz sonra kuru materyalleri de ekleyip çırpıyoruz kalıba dökün.
  2. Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza atıyoruz.
  3. Yaklaşık 40 dk piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca sosumuzu döküyoruz sos çektikten sonra dilimleyip servise hazırrr.

Afiyet olsun🥰🤭

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Üzümlü Kek
Karaköy Poğaçası
Brokoli Salatası
Biberli Yumurtalı Simit Tava
Peynir Dolgulu Yağlı Biber
Fit Pratik Telafi Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet