Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet portakal
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Yarım portakal suyu
- 1 su bardağı toz şeker
Portakal sos için;
- 1 portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle portakalı dilimliyoruz yumurta şeker ve yağı koyup hepsini blendırdan geçiyoruz sonra kuru materyalleri de ekleyip çırpıyoruz kalıba dökün.
- Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza atıyoruz.
- Yaklaşık 40 dk piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca sosumuzu döküyoruz sos çektikten sonra dilimleyip servise hazırrr.
Afiyet olsun🥰🤭
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

