Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kase portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakal kabuğu, yumurta, şeker ve bütün sıvı materyaller şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya da ek edilir.
  3. Beş dk kadar uygunca karıştırılır.
  4. Yağlanmış fırın kabına dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 175°c fırında 30-35 dk pişirilir.
  6. İsteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Çikolatalı Kurabiye
Armutlu Muz Püresi
Şerit Poğaça
Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Fırında Sarma (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet