Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 kase portakal kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakal kabuğu, yumurta, şeker ve bütün sıvı materyaller şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da ek edilir.
- Beş dk kadar uygunca karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175°c fırında 30-35 dk pişirilir.
- İsteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










