Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı yağ
- 1 su bardağı yoğurt yada süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2.5 su bardağı un (kıvama nazaran artabilir )
- 1 adet portakal kabuğunun rendesi ve suyu (küçükse 2 adet)
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım. Sırayla yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyelim. Portakalın kabuğunu yıkayıp rendeleyelim, suyunu da sıkıp hamura ekleyelim.
- 180 derecede fırını hiç açmadan kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişince kürdan yada bıçak yardımı ile denetim edip fırını kapatalım. Afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


