Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 kahve kaşığı tarçın
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta ile bir buçuk su bardağı şeker beyazlayana kadar mikserle çırpılır.
- Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 kahve kaşığı tarçın konularak karıştırılır.
- Karışıma 3 su bardağı un ek edilerek, yağlı kağıt serilmiş (yada yağlanıp unlanmış) tepsi yada pasta kalıbına dökülür.
- 180 derece fanlı olmayan fırında 30 dakika pişirilir afiyet olsun 🌺
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

