Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 kahve kaşığı tarçın

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurta ile bir buçuk su bardağı şeker beyazlayana kadar mikserle çırpılır.
  2. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 kahve kaşığı tarçın konularak karıştırılır.
  3. Karışıma 3 su bardağı un ek edilerek, yağlı kağıt serilmiş (yada yağlanıp unlanmış) tepsi yada pasta kalıbına dökülür.
  4. 180 derece fanlı olmayan fırında 30 dakika pişirilir afiyet olsun 🌺

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Enfes Hazır Mantı
5. Gün İftar Menüm
Frambuazlı Cheesecake
Tavada Pratik Börek (Su Böreği Tadında)
Lokanta Usulü Haşlama Tavuk Yemeği
Patates Mantısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet