Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal rendesi
  • 1/2 (yarım) portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2,5 su bardağından bir parmak fazla un

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalarımızı şekerle göz göz kabarıncaya kadar uzunca çırpalım.
  2. Köpük köpük olan yumurtalarımızın üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Portakal suyumuzu, rendemizi ve zerdeçalı ekleyelim tekrar çırpalım.
  4. Kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu ekleyelim. Homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
  5. Yağladığımız kalıbımıza aldığımız kek hamurumuzu ,önceden ısıtılmış fırınımızda 180derecede 30dk pişirelim.
  6. Kekimiz fırından çıktıktan sonra birinci sıcağını atmasını bekleyelim ve istediğimiz biçimde süsleyelim. Ben beyaz çikolata sosu ve portakal modülleri kullandım. Afiyet olsun😊.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ali Nazik
Krem Şantili Supangle
Prenses Tatlısı
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Mücver
Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet