Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 büyük portakal (çok küçükse 2de olur)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 portakalın suyu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç geri kalan tüm materyalleri rondoya alıp çekin.
  2. Sonra unu ekleyip kapağını kapatıp güzelce tekrar çekin.
  3. Kapağını açtıktan sonra şöyle bir karıştırın topak olmasın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına aktarın.
  5. Önceden ısıtılmış 150° fansız ayar fırına verip 45-50 dakika ortası pişirin.
  6. Piştikten sonra bir 5 dakika bekleyin birinci sıcağı çıksın sonra portakal suyunu dökün dilediğiniz formda süsleyip servis yapın afiyet olsun 🌼.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Acılı Yeşil Mercimek Yemeği
Makarna Cipsi
Tavuk Kapama
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Islak Kek
Pizza Dilimli Ekmekler
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet