Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 büyük portakal (çok küçükse 2de olur)
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 portakalın suyu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç geri kalan tüm materyalleri rondoya alıp çekin.
- Sonra unu ekleyip kapağını kapatıp güzelce tekrar çekin.
- Kapağını açtıktan sonra şöyle bir karıştırın topak olmasın.
- Yağlı kağıt serilmiş baton kek kalıbına aktarın.
- Önceden ısıtılmış 150° fansız ayar fırına verip 45-50 dakika ortası pişirin.
- Piştikten sonra bir 5 dakika bekleyin birinci sıcağı çıksın sonra portakal suyunu dökün dilediğiniz formda süsleyip servis yapın afiyet olsun 🌼.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












