Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 adet yumurta
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı ek edebilirsiniz)
Sos için;
- 2 adet portakal
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Süsleme için;
- Beyaz çikolata eritilmiş ya da glazür
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakal kabukları ile bölünür, 1 su bardağı şeker ile blendırdan çekilir .
- Yumurta ve sıvı yağ su ek edilir ,blendır yada mikser ile çırpılır .
- Vanilya, kabartma tozu ,un ek edilir ,çırpılır.
- Yağlı kalıba dökülür ,alt üst ayarda 170 derecede pişirilir(fansız) kürdan testi yaparak denetim edilir) .
- 2 su bardağı portakal suyu( ben posaları süzdüm dileğe bağlı) 1 yemek kaşığı toz şeker ile pişirilir.
- Yaklaşık kısık ateşte 4-5 dk fırından çıkan kek 5 dk birinci sıcaklığı çıkana kadar bekletilir sıcağa yakın sos gezdirilir afiyet olsun 🍊.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





