Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı ek edebilirsiniz)

Sos için;

  • 2 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Süsleme için;

  • Beyaz çikolata eritilmiş ya da glazür

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakal kabukları ile bölünür, 1 su bardağı şeker ile blendırdan çekilir .
  2. Yumurta ve sıvı yağ su ek edilir ,blendır yada mikser ile çırpılır .
  3. Vanilya, kabartma tozu ,un ek edilir ,çırpılır.
  4. Yağlı kalıba dökülür ,alt üst ayarda 170 derecede pişirilir(fansız) kürdan testi yaparak denetim edilir) .
  5. 2 su bardağı portakal suyu( ben posaları süzdüm dileğe bağlı) 1 yemek kaşığı toz şeker ile pişirilir.
  6. Yaklaşık kısık ateşte 4-5 dk fırından çıkan kek 5 dk birinci sıcaklığı çıkana kadar bekletilir sıcağa yakın sos gezdirilir afiyet olsun 🍊.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Sucuklu Poğaça
Katı Yağsız Enfes Şekerpare
Tavada Pırtık Böreği
Hazır Lavaştan Tavada Pratik Börek
Kahvaltı Menüsü
Kız Kıza Piknik Önerisi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet