Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Sosu için;
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, şekerli vanilin, kabartma tozu, un ve portakal rendesini alıp karıştıralım.
- Tepsiye döküp, 170 derece fırına koyalım.
- Sosu için; portakal suyu ve şekeri kaynatalım.
- Kek fırından çıkınca birinci sıcağı çıktık sonra soğuyan sosu üzerine dökelim.
- Yarım saat sonra servise hazır. Üzerine hindistan cevizi döküp servis edebiliriz. Afiyet olsun:)
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







