Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade soda
  • 2 portakalın suyu
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 2-2.5 su bardağı un (miktarını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz )
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta,toz şeker ve vanilyayı derin bir kapta rengi açılana kadar çırpalım (mikserle 3-5 dakika) (çırpma teliyle 7-8 dakika).
  2. Sıvı yağ,sade soda ve portakal suyu+portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
  3. Un ve kabartma tozunu eleyerek denetimli formda ekleyip spatula ile aşağıdan üst gerçek yavaşça karıştırıp topak kalmadığından emin olalım.
  4. Ben fırını evvelce ısıtmıyorum siz tercihe bağlı olarak evvelce 175 derece ısınabilirsiniz kürdan denetimi yaparak pişirelim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun tecrübelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın ♥️.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Tahin Ekmeği (Ketojenik)
Etsiz Çiğ Köfte (Robotta)
Tahıl Patlaklı Waffle
Bu Yazın Favorisi Affogato (Videolu)
Sünger Gibi Nefis Rulo Pasta
Pişmeden Yapılan Domatesli Biberli Turşu (Videolu)
Hdabla | © 2025 |