Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe sade soda
- 2 portakalın suyu
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 2-2.5 su bardağı un (miktarını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz )
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,toz şeker ve vanilyayı derin bir kapta rengi açılana kadar çırpalım (mikserle 3-5 dakika) (çırpma teliyle 7-8 dakika).
- Sıvı yağ,sade soda ve portakal suyu+portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek denetimli formda ekleyip spatula ile aşağıdan üst gerçek yavaşça karıştırıp topak kalmadığından emin olalım.
- Ben fırını evvelce ısıtmıyorum siz tercihe bağlı olarak evvelce 175 derece ısınabilirsiniz kürdan denetimi yaparak pişirelim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun tecrübelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın ♥️.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
