Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (keki tatlı sevenlerdenseniz 1.5 koyabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalı güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan doğrayın.
  2. Üzerine yumurta, şeker, yağı ek edip blenderdan geçirin.
  3. Daha sonra vanilin, kabartma tozu ve unu katarak mikserle karışımı harmanlayın.
  4. Yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede 40 dakika pişirin. Fırından fırına fark edebilir. Ortada kürdanla denetim edebilirsiniz.
  5. Sosu için iki portakal suyunu ve 2 kaşık şekeri tavaya alıp kaynatın. Şerbet kıvamını alan sosu soğumaya bırakın.
  6. Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra sosu döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terami Sushi
Karışık Pizza
Hardallı Patates Salatası
Efsane Elmalı Cevizi Kek
Çilekli Magnolia
Hamurlu Karnabahar Çorbası
Hdabla | © 2025 |