Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Portakal sosu için;
- 1 portakal suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 tane portakalı küçük küçük doğrayalım kaba koyalım .
- Daha sonra yumurta, toz şeker ve sıvı yağ ekleyelim blendıra pürüzsüz olana kadar çekelim.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyelim güzelce spatula ile aşağıdan üst hakikat karıştıralım.
- Baton kek kalıbına yağlı kağıt koyalım yaptığımız kek hamurunu dökelim.
- 170 derece de evvelce ısıtılmış fırına koyalım.
- Portakal sosu içinde cezve ye 1 tane sıktığımız portakalı suyunu ek edelim ve şekeri de ekleyelim kaynar gelene kadar karıştıralım.
- Pişen keki yaptığımız portakal sosunu üzerine dökelim.
- Üzerine beyaz çikolata sosu ile süsledim ve ben fındıkla üzerini süsledim sizler portakal kabuğunu rendeleyipte üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








