Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Portakal sosu için;

  • 1 portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 tane portakalı küçük küçük doğrayalım kaba koyalım .
  2. Daha sonra yumurta, toz şeker ve sıvı yağ ekleyelim blendıra pürüzsüz olana kadar çekelim.
  3. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyelim güzelce spatula ile aşağıdan üst hakikat karıştıralım.
  4. Baton kek kalıbına yağlı kağıt koyalım yaptığımız kek hamurunu dökelim.
  5. 170 derece de evvelce ısıtılmış fırına koyalım.
  6. Portakal sosu içinde cezve ye 1 tane sıktığımız portakalı suyunu ek edelim ve şekeri de ekleyelim kaynar gelene kadar karıştıralım.
  7. Pişen keki yaptığımız portakal sosunu üzerine dökelim.
  8. Üzerine beyaz çikolata sosu ile süsledim ve ben fındıkla üzerini süsledim sizler portakal kabuğunu rendeleyipte üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Sebzeli Et Yemeği
Kakolu Kek
İçi Dolu Omlet
Taze Fasülyeli Bulgur Pilavı
Yoğurtlu Sebze Salatası
Soslu Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet