Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un

Kekin üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı yağ

Sosu için;

  • 2 orta uzunluk portakal
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakalımızı yıkıyoruz, küp biçiminde doğruyoruz.
  2. Karıştırma kabına portakallarımızı alıyoruz üzerine yumurta ve şekeri ekliyoruz.
  3. Blendır ile materyallerin pürüzsüz olmasını sağlayalım.
  4. Üzerine yağı ek edip karıştıralım.
  5. Tüm gereçleri homojen formda karıştırdıktan sonra unu kabartma tuzunu ve vanilini ek edip karıştırıyoruz.
  6. Baton kek kalıbını yağlayıp hazırlamış olduğumuz harcımızı dökelim üzerini bir bıçak yardımıyla düz bir çizgi halinde keselim ve yağımızı üzerine dökelim.
  7. Fırınımızı 180 derece 45 dk olarak ayarlayalım kullanmış olduğunuz fırına nazaran pişme mühleti değişiklik gösterebilir o yüzden 35-40 dakikadan sonra denetimli biçimde pişirmeye devam edelim.
  8. Son olarak sosumuzu hazırlayalım portakallarımızın suyunu sıkalım şeker ilave edip ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım.
  9. Kekimizi fırından çıkardıktan sonra 3-5 dakika birinci sıcaklığı geçtikten sonra sosumuz ılık bir halde üzerine dökelim.
  10. Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Ben üzerini çikolata sosu ile süsledim ceviz ve fındık ile de süsleme yapabilirsiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Pesto Soslu Makarna
Kolay Muhallebi
10 Dakikada Hazırlanan En Lezzetli Sufle Tarifi
Çilekli Pasta
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Hdabla | © 2025 |