Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Kekin üzeri için;
- 1 yemek kaşığı yağ
Sosu için;
- 2 orta uzunluk portakal
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle portakalımızı yıkıyoruz, küp biçiminde doğruyoruz.
- Karıştırma kabına portakallarımızı alıyoruz üzerine yumurta ve şekeri ekliyoruz.
- Blendır ile materyallerin pürüzsüz olmasını sağlayalım.
- Üzerine yağı ek edip karıştıralım.
- Tüm gereçleri homojen formda karıştırdıktan sonra unu kabartma tuzunu ve vanilini ek edip karıştırıyoruz.
- Baton kek kalıbını yağlayıp hazırlamış olduğumuz harcımızı dökelim üzerini bir bıçak yardımıyla düz bir çizgi halinde keselim ve yağımızı üzerine dökelim.
- Fırınımızı 180 derece 45 dk olarak ayarlayalım kullanmış olduğunuz fırına nazaran pişme mühleti değişiklik gösterebilir o yüzden 35-40 dakikadan sonra denetimli biçimde pişirmeye devam edelim.
- Son olarak sosumuzu hazırlayalım portakallarımızın suyunu sıkalım şeker ilave edip ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım.
- Kekimizi fırından çıkardıktan sonra 3-5 dakika birinci sıcaklığı geçtikten sonra sosumuz ılık bir halde üzerine dökelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Ben üzerini çikolata sosu ile süsledim ceviz ve fındık ile de süsleme yapabilirsiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


