Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı sıkma portakal suyu
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Glazür için;
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekeri, vanilyayı ve portakal kabuğunu bir kaba alıp elinizle ovuşturun.
- Yumurtaları ek edip köpürene kadar çırpın.
- Portakalsuyu ve sıvı yağını ek edip kısa karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ek edip yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı döküp, evvelce ısıtılmış 180° fırında 35-40dk pişirin.
- Pudra şekeri ve portakal suyunu dikkatlice karıştırıp soğuyan kekin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








