Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 180 gram toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 adet portakal (3 portakalın kabuğu kek harcına,1 portakalın suyu kek harcına)
- 1 yemek kaşığı portakal şurubu (şart değil meskende vardı kullandım)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Un
Üzeri için;
- 2 adet portakal suyu
- 1 yemek kaşığı portakal şurubu (şart değil)
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kapta çırpalım.
- Ardından süt, yağ ve 3 portakalın kabuğunu rendenin küçük kısmıyla rendeleyip ekleyelim bir kere daha çırpalım.
- Ardından ise un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyelim klasik kek harcı üzere olacak formda unu ek edelim.
- Tart kalıbımızı yada fırın kabınızı yağlayıp harcı dökün evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk pişirin.
- Piştikten sonra birinci sıcağı gidince 2 portakal suyunu mümkün olduğunca eşit olacak formda keke dökün.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.
Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

