Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 180 gram toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 adet portakal (3 portakalın kabuğu kek harcına,1 portakalın suyu kek harcına)
  • 1 yemek kaşığı portakal şurubu (şart değil meskende vardı kullandım)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Un

Üzeri için;

  • 2 adet portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal şurubu (şart değil)
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu

Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri bir kapta çırpalım.
  2. Ardından süt, yağ ve 3 portakalın kabuğunu rendenin küçük kısmıyla rendeleyip ekleyelim bir kere daha çırpalım.
  3. Ardından ise un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyelim klasik kek harcı üzere olacak formda unu ek edelim.
  4. Tart kalıbımızı yada fırın kabınızı yağlayıp harcı dökün evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk pişirin.
  5. Piştikten sonra birinci sıcağı gidince 2 portakal suyunu mümkün olduğunca eşit olacak formda keke dökün.
  6. Üzerini istediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.

Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz
Tavuklu Ramen
Karnıyarık Tarifi
Fit Unsuz Kek
Girit Mezesi
Hdabla | © 2025 |