Portakallı Hindistan Cevizli Muffin
Portakallı Hindistan Cevizli Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 200 gram toz şeker (1 su bardağı)
- 100 ml sıvı yağ
- 100 gram yoğurt
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 100 ml taze sıkılmış portakal suyu
- 80 gram rendelenmiş hindistan cevizi
- 180 gram un
- 10 gram kabartma tozu
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
Şerbet için;
- 120 ml portakal suyu
- 50 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Portakallı Hindistan Cevizli Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Sırasıyla yoğurt, yağ, portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyin.
- Hindistan cevizini ekle karıştırın.
- Kuru gereçleri başka kapta eleyip karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Şerbet için materyalleri ocağa alıp bir iki taşım kaynatıp kenara alın.
- Önceden ısıtılmış 180°c’de 20–25 dakika pişirin.
- Ilıkken üzerine portakal şerbetini dökün.
Portakallı Hindistan Cevizli Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








