Portakallı Fındıklı Kek

Portakallı Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük + 1 adet orta uzunluk portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kadar parçalanmış fındık
- 1 dolu yemek kaşığı kadar pirinç fındık
Portakallı Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kalıbınızı yeterlice tereyağı ile yağlayın. Ben baton kalıp tercih ettim.
- Geniş bir kaseye büyük olan portakalın kabuklarını soyun, dilimleyin ve beyaz kısımları olabildiğince temizleyerek küp modüller halinde doğrayın. (diğer portakal beklesin)
- 3 yumurta ve sıvı yağı da üzerine ekleyip blenderda ya da rondoda parçalayarak çırpın.
- Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip tekrar çırpın.
- Portakal kesimi kalmasın.
- İri parçalanmış fındıkları ve öteki portakalın kabuğunu rendeleyerek harca ekleyin.
- Harcı kalıba döküp üzerine pirinç fındık serpin.
- 170 derece fırında 40-45 dakika denetimli olarak pişirin.
- Kek fırındayken, kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkın ve bekletin.
- Kek piştiğinde birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine kürdanla delikler açın ve sıktığınız portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün.
Afiyet olsun.
Portakallı Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







