Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki

Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır pasta tabanı tek katı
Islamak için;
- Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Üzerine;
- Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 adet yumurta
- 1 türk kahve fincanı toz şeker
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mikser kabına yumurtayı ,şekeri çırpalım, sonra fındığı, hindistan cevizi, tarçını portakal rendesi, sıvı yağ koyup karıştıralım.
- Bir tepsiye yağlı kağıt koyalım tek katını pasta tabanın tepsiye koyalım ,portakal suyu ile ıslayalım. Sonra hazırladığımız fındıklı harcı üzerine dökelim yayalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk denetim ederek pişirelim. Afiyet olsun.
- Soğuduktan sonra üzerine dileğe nazaran süsleyelim.
Portakallı Fındıklı Acıbadem Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





