Portakallı Etimek Tatlısı

Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 12-15 kadar etimek
Şerbeti için:
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı su
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilya
Portakal sosu için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu küçük bi tencerede kaynatalım.
- Şerbetimiz fokurdamaya başlayınca bi kenara alalım.
- Tepsimize etimeklerimizi dizelim ve biraz beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim.
- Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım.
- Şerbetini çeken etimeklerimizin üzerine muhallebimizi gezdirelim.
- Portakal sosumuzun için materyalleri bi tencereye alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Ilıyan muhallebinin üzerine sosumuzu gezdirelim ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Tatlımızı oda sıcaklığına geldiğinde dolaba alalım ve 2-3 saat dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı dolaptan aldıktan sonra dilimleyip istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












