Portakallı Cevizli Revani

Portakallı Cevizli Revani Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • Fıstık
  • Portakal

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Portakallı Cevizli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır.Şeker ve su kaynadıktan sonra limon damlası eklenerek 10 dk daha kaynamaya devam eder. Ve ocaktan alınır.
  2. Şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
  3. Sonrasında süt, yağ ve irmik un eklenerek tekrar karıştırılır.
  4. Portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
  5. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  6. Tepsi yağlanarak harç dökülür.
  7. Fırında güzelce piştikten sonra çıkararak birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür.
  8. Dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
  9. Üstüne istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben fıstık ve portakal kullandım. Afiyet olsun 🌷.

Portakallı Cevizli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake
Hamisili Pilav
Ispanak Yemeği Tarifi
Kestane
Etsiz Türlü Yemeği
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |