Portakallı Cevizli Revani

Portakallı Cevizli Revani Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için;
- Fıstık
- Portakal
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Portakallı Cevizli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır.Şeker ve su kaynadıktan sonra limon damlası eklenerek 10 dk daha kaynamaya devam eder. Ve ocaktan alınır.
- Şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
- Sonrasında süt, yağ ve irmik un eklenerek tekrar karıştırılır.
- Portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
- En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Tepsi yağlanarak harç dökülür.
- Fırında güzelce piştikten sonra çıkararak birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür.
- Dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üstüne istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben fıstık ve portakal kullandım. Afiyet olsun 🌷.
Portakallı Cevizli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

