Portakallı Cevizli Kumlu Pasta
Portakallı Cevizli Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 küçük çay bardağı tozşeker
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük çay bardağı ılık süt
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 su bardağı dolusu un ve 1 yemek kaşığı dolu un
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım portakalın suyu
- 7-8 adet bıçakla iri doğranmış ceviz
- Yarım portakalın kabuğunun rendesi
Muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım küçük çay bardağı ile un
- Yarım küçük çay bardağı ile nişasta
- 1 küçük çay bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
Keki ıslamak için;
- Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Yarım su bardağı ılık su
Üzerine;
- 1 paket sade pötibör bisküvi (un haline getirilmiş )
Portakallı Cevizli Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mikser kabında yumurta ile şekeri çırpıcı ile 5 dk çırpalım sütü yağı ekleyip tekrar çırpalım, unu eleyerek ilave edelim karıştıralım.
- Kakao, vanilya, portakal rendesi koyup tekrar karıştıralım kabartma tozu koyalım, üzerine portakal suyu döküp tekrar karıştıralım cevizleri de ek edip tekrar karıştıralım.
- Yağladığımız unladığımız küçük uzunluk fırın kabına dökelim evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim fırından çıkınca 15 dk soğumaya bırakalım. 15 dk sonra portakal suyunu gezdirerek üzerine dökelim.
- Diğer tarafta muhallebi materyalleri çırpalım koyu kıvamda pişirelim sonra mikser kabına alalalım üzerine streç kapatalım kaymak tutmaması için.
- 15 dk soğuduktan sonra tekrar muhallebiyi çırpalım pastanın üzerine yayalım öteki tarafta un haline getirdiğimiz bisküvileri üzerine dökelim 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.
Portakallı Cevizli Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













