Portakallı Çatlak Kurabiye

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un,kabartma tozu ve vanilya hariç verilen gereçleri karıştıralım.
- Unu eklemeye başlayalım.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim.
- Unu denetimi bir halde ekleyerek ilave edelim.
- Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalı.
- Hamurdan ister elinizle isterseniz de bir kaşık yardımıyla modüller alıp pudra şekerine bulayıp yuvarlayalım.
- Tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar yaklaşık 25 dakika denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




