Portakallı Çatlak Kurabiye

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un,kabartma tozu ve vanilya hariç verilen gereçleri karıştıralım.
  2. Unu eklemeye başlayalım.
  3. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim.
  4. Unu denetimi bir halde ekleyerek ilave edelim.
  5. Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalı.
  6. Hamurdan ister elinizle isterseniz de bir kaşık yardımıyla modüller alıp pudra şekerine bulayıp yuvarlayalım.
  7. Tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyeler çatlayana kadar yaklaşık 25 dakika denetimli pişirelim. Afiyet olsun.

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanı Mini Kurabiye
Kıymalı Bostan Patlıcanı Tarifi
Milföyden Gözleme
Ağlayan Pasta
Airfrey’de Kahvaltıya İki Çeşit Milföy Börek
Glütensiz Dere Otlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |