Portakallı Bezelye Yemeği

Portakallı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet mor soğan (beyazda olur tazede olur)
  • 1 rende sarımsak
  • 1 adet portakal suyu
  • Azda su
  • 1 kilo araka yada bezelye (ayıklanmamış kilo)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam dere otu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ (ayçiçek de olur)

Portakallı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mor soğanı kıy yemeklik rende sarımsak yağda kavur.
  2. Ayıklanmış yıkanmış bezelyeyi at.
  3. Tuz ve portakal suyunu ve birazda su ekle harlı ateşte kaynayınca kıs 15 dakika bittiiii afiyet bal şeker olsunnnnn ;).

Portakallı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Acmasi Kare Seklinde Baklava
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Sebzeli Poğaça
Kremalı Rulo
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)
Fırında Nefis Patatesli Köfte
Hdabla | © 2025 |