Portakallı Anne Kurabiyesi

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 portakalın suyu
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü( yarım saat suda beklemiş)
  • 4-5 su bardağı un (bardak ölçülerine nazaran değişiklik gösterebilir o yüzden dikkatli ekleyelim)

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve fındık dışındaki tüm gereçleri ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
  2. Fındık içi ve 1-2 bardak unu ekleyip tahta kaşık yardımıyla hamurumuza yedirerek karıştıralım.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar el ile yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak tepsimize dizelim.
  5. Ben 20 kurabiye elde ettim. Daha büyük ya da daha küçük yapabilirsiniz.
  6. Fırını 180 derece fansız ayarda çalıştıralım.
  7. Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak kurabiyelerin üzerine sürelim.
  8. En üstlerine birer tutam şeker koyalım. Kurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız fırınımıza koyalım.
  9. Güzelce kızarana kadar pişirelim. Benim fırınımda 25 dk sürdü. Denetim ederek pişirelim değişkenlik gösterebilir.

Mis üzere portakal kokusuyla eski günlerimizi hatırlatan kurabiyelerimizi ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Perişan Kurabiye
Pankek Tatlısı
Fiyonk Poğaça
Kolay Kavurma Tarifi
Ahududulu Aşk Turtası
Hdabla | © 2025 |