Portakallı Anne Kurabiyesi
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta (1 nin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2 portakalın suyu
- 1 çay bardağı fındık içi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü( yarım saat suda beklemiş)
- 4-5 su bardağı un (bardak ölçülerine nazaran değişiklik gösterebilir o yüzden dikkatli ekleyelim)
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve fındık dışındaki tüm gereçleri ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Fındık içi ve 1-2 bardak unu ekleyip tahta kaşık yardımıyla hamurumuza yedirerek karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar el ile yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak tepsimize dizelim.
- Ben 20 kurabiye elde ettim. Daha büyük ya da daha küçük yapabilirsiniz.
- Fırını 180 derece fansız ayarda çalıştıralım.
- Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak kurabiyelerin üzerine sürelim.
- En üstlerine birer tutam şeker koyalım. Kurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız fırınımıza koyalım.
- Güzelce kızarana kadar pişirelim. Benim fırınımda 25 dk sürdü. Denetim ederek pişirelim değişkenlik gösterebilir.
Mis üzere portakal kokusuyla eski günlerimizi hatırlatan kurabiyelerimizi ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















