Portakal Sulu Kek

Portakal Sulu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 100ml sıvı yağ
  • 200ml süt (oda ısısında)
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (400 ml )
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi

Sosu için;

  • 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • İsteğe nazaran bir yemek kaşığı şeker

Üzerine;

  • Hindistan cevizi

Portakal Sulu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 180 derece alt üst ayarda fırını ısıtmaya başlayın yumurta, şeker, vanilya çırpın. Süt, sıvı yağ döküp karıştırıp kalan portakal kabuğu, un kabartma tozunu ek edin pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Dikdörtgen cam büyük kalıbınıza tereyağı sürün sonra kek harcını döküp, evvelce ısınmış fırında 30 dakika pişirin.
  3. Pişme müddeti kullandığınız kalıpta ve fırında değişebilir kürdan testi yapmadan çıkartmayın pişen keki fırından çıkartın beş dakika dinlendirin.
  4. Portakal suyuna bir kaşık şeker koyup karıştırın üzerine döküp bir saat bekletin.
  5. Dilerseniz hindistan cevizi ile süsleyebilir ya da kaymak ile de servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Portakal Sulu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastacı Kreması
Türk Kahveli Leziz Kek
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü
Kakaolu Kek
Magnolia
Kereviz Dolması
Hdabla | © 2025 |