Portakal Sulu Kek

Portakal Sulu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 100ml sıvı yağ
- 200ml süt (oda ısısında)
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 su bardağı un (400 ml )
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
Sosu için;
- 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
- İsteğe nazaran bir yemek kaşığı şeker
Üzerine;
- Hindistan cevizi
Portakal Sulu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 180 derece alt üst ayarda fırını ısıtmaya başlayın yumurta, şeker, vanilya çırpın. Süt, sıvı yağ döküp karıştırıp kalan portakal kabuğu, un kabartma tozunu ek edin pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Dikdörtgen cam büyük kalıbınıza tereyağı sürün sonra kek harcını döküp, evvelce ısınmış fırında 30 dakika pişirin.
- Pişme müddeti kullandığınız kalıpta ve fırında değişebilir kürdan testi yapmadan çıkartmayın pişen keki fırından çıkartın beş dakika dinlendirin.
- Portakal suyuna bir kaşık şeker koyup karıştırın üzerine döküp bir saat bekletin.
- Dilerseniz hindistan cevizi ile süsleyebilir ya da kaymak ile de servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Portakal Sulu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

