Portakal Soslu Kek

Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, sonra sıvı yağ sütü ekliyoruz akabinde unu yavaş yavaş ek ediyoruz kabartma tozu ekleyin.
  2. Önceden ısıtılmış fırında pişirmeye bırakıyoruz pişen keke 1 su baradağı süt ekleyip, dinlendirmeye bırakıyoruz.
  3. Muhallebi üstüne döktükten sonra portakal sosunu hazırlayıp döküyoruz. Afiyet olsun.

Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Lavaş
Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Mercimek Köftesi ( Tam Ölçü İle Muhteşem )
Krep Tarifi (Crêpes)
Mor Havuçlu Yoğurtlu Kereviz Salatası
Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |