Portakal Soslu Islak Kek

Portakal Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker tozu
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr sıvı krema
  • Yarım çay bardağı şeker tozu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı portakal suyu

Portakal Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimizi pişirmeye başlayalım ,yumurta ve şekeri köpükleşinceye kadar çırpalım.
  2. Ardından öteki materyallerini ekleyerek kalıbımızı yağlayıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırına pişirmeye bırakalım.
  3. Ardından portakal sosumuzu derin bi tencereye alalım.
  4. Ardından şekeri,nişastayı alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  5. Fırından aldığımız kekimiz soğuduktan sonra sütü, şekeri,krema ve şeker tozu karışımını kekimizin üzerime yayalım.
  6. Soğuyan sosumuzu üzerine gezdirdikten sonra 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Portakal Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta Tiramisu
Sebzeli Rulo Patates
Domates Soslu Yumurta Tarifi (Kahvaltılık)
Pizza Poğaça
Bahar Pilavı (Enginarlı)
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |