Portakal Soslu Islak Kek
Portakal Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker tozu
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- 200 gr sıvı krema
- Yarım çay bardağı şeker tozu
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1,5 su bardağı portakal suyu
Portakal Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimizi pişirmeye başlayalım ,yumurta ve şekeri köpükleşinceye kadar çırpalım.
- Ardından öteki materyallerini ekleyerek kalıbımızı yağlayıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırına pişirmeye bırakalım.
- Ardından portakal sosumuzu derin bi tencereye alalım.
- Ardından şekeri,nişastayı alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız kekimiz soğuduktan sonra sütü, şekeri,krema ve şeker tozu karışımını kekimizin üzerime yayalım.
- Soğuyan sosumuzu üzerine gezdirdikten sonra 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Portakal Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






