Portakal Kremalı Ekler

Portakal Kremalı Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafıyla)
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 80 gr(1 paket) benmari adabı eritilmiş beyaz çikolata

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağ yada paket yağ
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta

Üzeri için;

  • Benmari metodu eritilmiş çikolata

Portakal Kremalı Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremasını hazırlıyoruz. Bir gece evvelce yaparsanız daha yeterli olur.
  2. Un, nişasta, şeker, süt karıştırıp muhallebi elde ediyoruz.
  3. Ocağın altını kapatınca vanilya ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Üstünü streçle örtelimki kabuklanmasın.
  5. Soğuduktan sonra kremşanti ve eritilmiş beyaz çikolatayı ekliyoruz ,mikserle çırpıyoruz pürüzsüz olacak biçimde ve dolaba kaldırıyoruz.
  6. Hamuru için su ve yağı tencereye alıyoruz.
  7. Sonra üstüne tuz ve şekeri ekliyoruz ve yağ eriyince unu ekleyip süratli hızlı karıştırıyoruz güzelce yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Soğuyunca yumurtaları tek tek yedirerek kırıyoruz ve sıkma torbasına alıp tepsiye form vererek diziyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarda 180 derecede 40 -45 dk kadar pişiriyoruz. Denetimli pişirin.
  10. Pişince soğumasını bekliyoruz ve ortalarını bıçakla kesip kremayı koyuyoruz.
  11. Üzeri için eritilmiş benmari yolu çikolataya batırıp tepsiye diziyoruz. Afiyet olsun 🙂.

Portakal Kremalı Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Kahvaltılık Peynirli Patlıcan Burger
Biber Dolması
Anne Keki
Bol Peynirli Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi (Videolu)
Sağlıklı Hindistan Cevizlı Çikolata
Nohutlu Tavuklu Pilav (Sokak Lezzetlerinin Vazgeçilmezi)
Hdabla | © 2025 |