Portakal Kekli Top

Portakal Kekli Top Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Islatmak için;
- 1 portakal suyu
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
Portakal Kekli Top Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakallı kek için,ilk evvel yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Ardında sıvı gereçleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Portakal kabuğu, un ,vanilya ,kabartma tozu da ekleyip kek hamurunu tepsiye döküyoru.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan keki bir kaba alıp içine portakal suyunu da döküp elimizle yoğuruyoruz.
- Elimizle yuvarlak biçimler verdiğimiz hamuru Hindistan cevizine buluyoruz,parmağımızla topların tam ortasına oyuklar oluşturuyoruz,tekrar fırına atıp 10 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttığımız topların oyuklarına,buz dolabı poşetine koyduğumuz çikolatayı benmari adabı erittiğimiz çikolatadan döküyoruz.
- İsterseniz Antep fıstığı tozu isterseniz ceviz isterseniz boş sunum yapabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun .
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Portakal Kekli Top Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




