Portakal Keki

Portakal Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • Küçük ise 3 yoksa iki adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 adet portakal
  • Yarım çay bardağı şeker

Portakal Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet hazırlamak için portakalların suyunu sıkın, şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ısıtın kaynamasın.
  2. Önce portakalları küp küp doğrayın, sonra yumurta şekeri ve sıvı yağı ek edip blend yapın.
  3. Sonra yumurta şeker ve sıvı yağı ekleyip blend edin uygunca portakallar ezilsin, çekirdek olmasın tabi dikkat edin.
  4. Sonra kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırın, kek kalıbına boşaltın.
  5. 180 derece de denetimli pişirin.
  6. O pişerken sizde portakallı bir şerbet hazırlayın kek ılıkken üzerine döküp afiyetle yiyin.
  7. Acılık yok çok hoş buram buram portakal kokan kusursuz bir kek.

Portakal Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hayatınızda Yediğiniz En Güzel Ve Pratik Pankek Tarifi
Cevizli Elmalı Turta
Kremalı Tavuk Fileto
Kolay Lavaş Tost Tarifi (Tavada)
Kalıpta Kek Tarifi (Lezzeti Harika)
Tavuklu Patlıcanlı Tel Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |