Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet portakal kabuğu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet portakalın suyu
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel portakalların kabuklarını soyalım ve kabuklarını beyaz kısımlarını güzelce temizleyelim ve ay biçiminde dilimleyelim sonra bir kürdana çizelim sonra 1 gece boyunca suda bekletelim sonraki gün o acı suyu dökelim.
- Portakal kabuklarını tencereye alalım su ekleyelim ve 5 dakika kaynatalım ve tekrar suyunu dökelim, bu süreci en az 4 sefer yapalım ki acı suyu kalmasın.
- Sonra öbür bir tencere suyu ve şekeri alalım kaynatalım üzerine portakal kabuklarını ekleyelim bir 10 dakika pişirelim, sonra portakal suyunu ekleyelim ve bir 20 dakika kısık ateşte pişirelim. Portal kabuğu reçelimiz hazır☺️
- Reçeli soğuk bir yerde koruma edelim. Afiyet olsun 😋😋😋
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








