Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet portakal kabuğu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 4 adet karanfil
- 1 adet kök tarçın
- 1 çay kaşığı ucuyla tereyağ
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalları soyun ve küp küp doğrayın .
- Ardından 1 tencereye koyup üzerini aşacak kadar su koyun ve kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatın, suyunu süzüp tekrar su doldurup kaynatın .
- Kaynamaya başlayınca 5dk kaynatıp tekrar süzün .
- 3. Defa birebir süreci yapıp portakalın acı suyunu akıtın.
- 3 su bardağı şeker ,3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı ucuyla tereyağ koyup kaynatın kıvam alana kadar kaynatın .
- Bu süreci anlamak için 1 kaşık suyundan alıp bir tabağa dökerek kıvamını anlayabilirsiniz.
- Kaynarken pek anlaşılmaz bu seferde çok kaynatıp hem kabukları kurutursunuz hem suyunu çok çeker o yüzden denetimli yapın bu süreci .
- Kıvam aldığını düşündüğünüz süreçte 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatın sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatın .
- Afiyet bal olsun ,benim üzere portakal aroması sevenler için yalnızca reçel olmayacak ben lor kurabiyemede kullanıyorum. 🥰💕.
. - .
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






