Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet portakal kabuğu
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 4 adet karanfil
  • 1 adet kök tarçın
  • 1 çay kaşığı ucuyla tereyağ

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalları soyun ve küp küp doğrayın .
  2. Ardından 1 tencereye koyup üzerini aşacak kadar su koyun ve kaynatın.
  3. Kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatın, suyunu süzüp tekrar su doldurup kaynatın .
  4. Kaynamaya başlayınca 5dk kaynatıp tekrar süzün .
  5. 3. Defa birebir süreci yapıp portakalın acı suyunu akıtın.
  6. 3 su bardağı şeker ,3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı ucuyla tereyağ koyup kaynatın kıvam alana kadar kaynatın .
  7. Bu süreci anlamak için 1 kaşık suyundan alıp bir tabağa dökerek kıvamını anlayabilirsiniz.
  8. Kaynarken pek anlaşılmaz bu seferde çok kaynatıp hem kabukları kurutursunuz hem suyunu çok çeker o yüzden denetimli yapın bu süreci .
  9. Kıvam aldığını düşündüğünüz süreçte 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatın sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatın .
  10. Afiyet bal olsun ,benim üzere portakal aroması sevenler için yalnızca reçel olmayacak ben lor kurabiyemede kullanıyorum. 🥰💕.
    .
  11. .

Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sohbet Masası
Hindistan Cevizli Kurabiye
Klasik 2 Renkli Kek
Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )
2 Kabakla Kakaolu Nefis Nemli Kek Tarifi
Glutensiz Browni
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet