Portakal Jöleli Muhallebili Kek

Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sanayağ
- 1 pk vanilya
Portakal jöle;
- 1 buçuk su bardağı sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta şeker çırpılır.
- Geri kalan materyaller eklenerek kek tamamlanır,kalıba aktarılır.
- 180 derecede pişirilir.
- Muhallebi için süt, şeker, un ,nişasta ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra sanayag ve vanilya eklenip, soğuyan kekin üstüne dökülür.
- Portakal jölesi için postalar suyu şeker nişasta ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
- Soğuyan muhallebinin üstüne dökülerek son dokunuş yapılır.
Deneyen herkese afiyet olsun….
Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

