Portakal Çanağında Tarator

Portakal Çanağında Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • Küçük uzunluk mor lahana
  • 1 çay kaşığı tuz (her ikisi için)
  • Zeytinyağı (sotelemek için)

Yoğurtlu sos için:

  • 3’er kaşık yoğurt (lahana ve havuca)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak (lahana ve havuca)
  • 1’er çay kaşığı tuz

Portakal Çanağında Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağları tavaya alıp havuç ve lahanayı farklı ayrı 5 dk kadar orta ateşte soteleyelim.
  2. Soğuması için kenara alalım.
  3. Havuçları sarımsaklı- yoğurtlu sosla buluşturalım.
  4. Lahana için de birebirini yapıp karıştıralım.
  5. Ben altına portakal dilimleri koydum, portakalsız da olur. İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Portakal Çanağında Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Fırında Patates Köfte
Muzlu Pudingle Magnolya(3 Malzeme İle)
Garanti Tarif Şekerpare
Etli Arpa Şehriyeli Pilav
Peynirli Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2025 |