Porsiyonluk Tiramisu
Porsiyonluk Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi soğuduktan sonra;
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk süt
Kedi lisanını ıslatmak için;
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Kakao
Porsiyonluk Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için tüm materyalleri karıştırıp ocağa alalım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
- Ilıyan muhallebiye krem şanti ve soğuk sütü ekleyip mikserle çırpalım.
- Kedi lisanlarını ıslatmak için granül kahve,şeker ve suyu karıştıralım.
- İkiye böldüğümüz kedi lisanlarını batırıp ıslatalım.
- Kaselerin altına kedi lisanlarını ikişerli olacak formda yerleştirelim.
- Üzerlerine muhallebiden ekleyelim.
- Tekrandan ikişerli kedi lisanı ve muhallebiyi ekledikten sonra kakao serpelim.
- Ben yıldız biçiminde serptim kakaoyu sizin isteğinize kalmış.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz🌸 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun🩷🩷.
Porsiyonluk Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














