Porsiyonluk Mini Elmalı Kekler
Porsiyonluk Küçük Elmalı Kekler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yoğurt / süt de olur
- 1 su bardağı +3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir cimdik tuz
Üzeri için;
- 2-3 adet elma
- File badem
Üzerine ;
- Herhangi bir marmelat yahut bal üzerinin parlak olması için
Porsiyonluk Küçük Elmalı Kekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar bir el çırpın.
- Daha sonra kuru gereçleri, un çok az tuz, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar güzelce kıvam alana kadar çırpın.
- Yağlanmış kalıplara harcımızdan kaşık yardımıyla koyalım.
- Kalıpların boyutuna nazaran ayarlayın kabarma payınıda düşünün çok doldurmayın.
- Üzerlerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirdikten sonra file badem serpiştirip ölceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan sıcak keklere marmelatımızı fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Kekler sonraki güne kalırsa dahada lezzetli oluyor bilginize.
Porsiyonluk Küçük Elmalı Kekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















